Září bude patřit v Art Restaurant Mánes v Praze Franku Sinatrovi a jazzu. Operní pěvec Daniel Klánský a rakouská jazzová zpěvačka žijící v Čechách Sophia Lamoš přenesou hosty do éry známých hitů tohoto zpěváka ve večeru SINATRA TRIBUTE. Součástí každého koncertu je také restaurované klavírní křídlo Steinway & Sons z roku 1897, na kterém hrával slavný český jazzový klavírista, dirigent a skladatel Jaroslav Ježek.

Sinatra Tribute
Projekt Sinatra Tribute a klavír, na který hrál Jaroslav Ježek, zdroj archív pořadatele

V Mánesu budou znít slavné hity jako New York New York, Strengers in the Night, From Here to Eternity i méně známé melodie Franka Sinatry v podání pěti špičkových instrumentalistů a dvou pěvců. Jak říká Daniel Klánský, cílem a smyslem projektu je vzdát hold Franku Sinatrovi.

Do Franka Sinatry, jeho písní a životního stylu jsem byl blázen od dětství, a ačkoliv jsem se vydal cestou opery, k modernějšímu žánru se pravidelně vracím a v projektu Sinatra tribute bych rád svému idolu vzdal hold. Rozhodně však hosty večerů nečeká žádná imitace! Kdo by tedy chtěl vidět jakousi “hru na Sinatru”, tak to není něco o co bychom se tu snažili. Frank Sinatra v době své největší slávy v 50. a 60. letech minulého století, kdy se svět kolem něj rapidně měnil, dokázal, že klasické a stylové se nemusí měnit a přetrvá na věky. Této filozofie bychom se rádi drželi i v našem projektu,“ upřesňuje pěvec.

Umění bude spojeno s gurmánskými zážitky. Před koncertem si návštěvníci mohou dopřát signature večeři, která se skládá ze tří chodů a vychází z tradiční pražské kuchyně 30. let. Menu připravuje šéfkuchař Art restaurant Mánes Jaroslav Zahálka, který je bývalým členem Club des Chefs des Chefs.

Koncertní večery pořádá Art Restaurant Mánes a společnost LiveCity, v září se uskuteční třikrát ve dnech 6.9., 13.9., 20.9.